Начало » Новини » Мнения » Московско лицемерие: На 19 май 2021 хорът на Червената армия поздрави Турция по случай годишнина от Геноцида нa 400 000 понтийски гърци, изклани от турската армия с помощта на СССР

Московско лицемерие: На 19 май 2021 хорът на Червената армия поздрави Турция по случай годишнина от Геноцида нa 400 000 понтийски гърци, изклани от турската армия с помощта на СССР

In other languages: GR


Автор: Архимандрит Романос Анастасиадис

Превод: Йордан Георгиев

С кого се опитват да се подиграват лицемерните и подли московци (руснаци)?

В правото си са да поздравят Турция чрез руското посолство в Анкара за клането на понтийските гърци. В края на краищата, никой няма ни най-малко съмнение за Империята на Злото (Русия) относно нейните действия в този период (около 1920 г.) в региона на Балканите и по-конкретно Мала Азия.

Но те не могат да ни се подиграват толкова безсрамно, като в същото време изкарват на преден план служителя на Кремъл – Волоколамския Митрополит Иларион Алфеев (известен като хулителя на всичко – Бел. прев.) да отслужва помен за жертвите на понтийския геноцид и да прави измамливи изявления за заблуда на общественото гръцко мнение.

Що се отнася за понтийския произход на няколко хиляди граждани на Руската федерация, особено за тези, които вече са се установили в Гърция, нека помислят много добре дали трябва да продължават да обслужват руските интереси в ущърб на Елинизма. Настъпи времето и това не поражда ново отлагане или оправдания, когато някои понтийски гърци трябва да решат дали са гърци или московци…

P.S.

Празнуването от т.нар. „Света Русия“ на уж „православния християнин“ Путин за престъпленията, които Съветският режим е извършил в миналото както и относно помощта на болшевиките за новотурците на Мустафа Кемал Ататюрк с цел да се изкорени Елинизма от Мала Азия, показва, че Империята на Злото изобщо не се е променила.

Източник: Facebook

Бел. прев.:

Нека да не забравяме, че миналата година Московия чрез говорителя на Кремъл Дмитрий Песков приветсва превръщането на Света София в джамия, което щяло да улесни руските туристи, които вече нямало да заплащат скъпия билет.

Билетите за „Света София“ бяха доста скъпи, а сега няма да има билети. Входът ще е безплатен. В това отношение нашите туристи ще спечелят“ – заяви Песков.

Песков изрази увереност, че решението на Турция няма да навреди на отношенията между Москва и Анкара, тъй като „официалната“ позиция на Московия е, че решението на Ердоган си е вътрешен въпрос на Турската държава.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal