Митрополитът на Халкидона Емануил беше приет в Президентството на Украйна по повод организацията по визитата на Вселенския Патриарх Вартоломей | СНИМКИ

In other languages: EN – GR – RUS – UKR


Автор: Александър Иванов

Митрополитът Старец на Халкидона Емануил беше приет на работна среща в Президентството на Украйна от Андрий Йермак, ръководител на кабинета на украинския президент. Това съобщава president.gov.ua.

Йермак подчерта, че днес всички деноминации в Украйна се чувстват свободни и независими.

Володимир Зеленски е президент, който не използва Църквата за политически цели“ – подчерта ясно Йермак.

Ръководителят на кабинета на украинския президент отбеляза, че войната в Донбас продължава вече осма година и почти всеки ден държавното ръководство, за съжаление, получава новини за ранени и убити. Затова основният приоритет на президента Зеленски и неговия екип остава да прекрати войната и да върне временно окупираните територии и хора.

Андрий Йермак благодари на Вселенския Патриарх Вартоломей и Вселенската Патриаршия за подкрепата им за Украйна, особено в тези трудни времена.

Той подчерта, че цялата страна с нетърпение очаква посещението на Вселенския Патриарх Вартоломей и участието му в честването на 30-годишнината от Независимостта на Украйна. Ръководителят предаде поздрави от президента Зеленски.

Също така той увери, че държавата ще направи всичко нужно, за да се осигури най-високо ниво за посещението на Вселенския Патриарх в Украйна.

От своя страна Митрополит Емануил изрази увереност, че предстоящата визита на Патриарх Вартоломей в Украйна през месец август ще бъде добре подготвена и ще протече по възможно най-добрия начин.

Митрополитът отбеляза откритостта и подкрепата от страна на украинския президент Зеленски, което беше потвърдено от посещението на държавния глава и първата дама в Майката Църква през октомври 2020.

Митрополит Емануил подчерта, че Вселенската Патриаршия се моли за края на войната в Донбас и за мир в Украйна, както и за края на коронавирусната пандемия в Украйна и по света.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal