Митрополитът на Неа Крини и Каламария: Няма да празнувам имения си ден заради ковид обстановката. Вместо лични подаръци, дарете за благотворителния фонд на Митрополията

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

Свещената Митрополия на Неа Крини и Каламария съобщава, че във вторник на 01 юни 2021 – празникът на Свети Мъченик Юстин Философ – Митрополит Юстин няма да празнува своя имен ден заради ковид обстановката.

Поради епидемиологичните условия, Негово Високопреосвещенство ще отслужи Вечернята и Божествената Литургия за празника в Катедралния Храм на Свети Николай с ограничен брой духовници от Митрополията.

Същевременно той няма да организира и провежда прием в Митрополията както обикновено.

Освен това, Митрополитът горещо моли отези, които желаят да му предадат лични подаръци, вместо това да дарят пари за благотворителните нужди на Главния благотворителен фонд на Свещената Митрополия, тъй като поради пандемичната криза нуждата от средства за осъществяване на благотворителна дейност се е повишила.

Свещената Митрополия моли духовницие и вярващите да се помолят в празничния ден за здравето и душевното спасение на своя Архипастир.

Източник: OrthodoxTimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal