Начало » Разни » COVID-19 » Митрополитът на Морфу ваксинирал ли се е тайно с ваксината на Moderna? И защо лъже вярващите, че не го е направил?

Митрополитът на Морфу ваксинирал ли се е тайно с ваксината на Moderna? И защо лъже вярващите, че не го е направил?


Автор: Doxologia INFONEWS

Злите“ или както твърди Архимандрит Романос Анастасиадис „добрите“ езици в Кипър говорят, че известният със своята конспиративна реторика Митрополит на Морфу г-н Неофит „тайно“ си е поставил ваксината на Moderna срещу Covid-19.

Представяте ли си каква заблуда…. Да счита за „клевета“ това, че се говори, че се е ваксинирал… Боже мой, в какви ръце се намира Твоята Църква…“, написа Архимандрит Романос Анастасиадис на профила си във Facebook, коментирайки официалното изявление на Митрополита на Морфу Неофит, където заявява: „Нито съм се ваксинирал, нито възнамерявам да се ваксинирам в бъдеще“. Митрополит Неофит прави това изявление заради различни „слухове и клевети, че се е ваксинирал“, както пише самият той. Дори с гордост заявява, че неколкократно е заявявал, защо няма да се ваксинира срещу коронавирус.

Митрополит Неофит се оказа едновременно антимаскър и антиваксър в своите публични проповеди сред вярващите, а може да се окаже, че истината е съвсем различна. Все пак той трябва да поддържа рейтинга си и да привлича заблудени души, които вместо да изправя, той самият допълнително ги обърква, дори и ги побърква със своите конспиративни теории и съждения.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal