Начало » Разни » COVID-19 » Ловчанският Митрополит Гавриил най-накрая след месец и половина си призна, че е бил заразен и хоспитализиран с COVID-19 | СНИМКИ

Ловчанският Митрополит Гавриил най-накрая след месец и половина си призна, че е бил заразен и хоспитализиран с COVID-19 | СНИМКИ


Автор: Doxologia INFONEWS

След месец и половина, най-накрая Ловчанският Митрополит Гавриил реши да си признае, че е бил заразен и хоспитализиран с коронавирус.

Това става ясно от публикация в уебсайта на Ловчанска Митрополия, където се съобщава, че:

на 20 май 2021 г., по покана на ръководството на болница УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, бе извършен тържествен водосвет от Ловчанския митрополит Гавриил. До преди няколко седмици митрополит Гавриил беше пациент в КОВИД отделението в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, като днес вече владиката е в отлична здравословна кондиция. Архиереят се обърна със сърдечна благодарност за оказаните лекарски грижи, като сподели своите лични впечатления: „В тази болница има добре подготвени медицински специалисти, които лекуват с голямо желание и усърдие. Благодаря на Господа, че имах възможност тук да получа лечение, и понеже лекарите помолиха да направим водосвет, ние от благодарност за грижите и труда, и към свети Йоан Рилски, който е покровител на тази болница, с радост приехме да го отслужим.

Този положителен прогрес при Митрополит Гавриил дойде след две неща:

Първо, благодарение на Doxologia INFONEWS, която първа и единствена разкри неговото тайно хоспитализиране в болницата с коронавирус без да той да информира никого, за което е длъжен, тъй като е публична личност, пък и като християнин не трябва да лъже и да мами ближните си за своето здраве, а напротив – да ги предупреди, поне да се молят за него ако са вярващи.

И второ, след потвърждението от УМБАЛ „Свети Иван Рилски“-София, където той е лежал.

Днес от кумова срама, Митрополитът вече си призна, че е бил болен от ковид и хоспитализиран в болничното заведение.

Прави впечатление, че в болницата Митрополитът не носеше маска (както винаги и навсякъде).

От Doxologia INFONEWS искрено призоваваме митрополите да престанат да лъжат и да се държат като… Изключително е грозно митрополит да лъже и да се крие от хората, че е боледувал от ковид. Това говори за липса на каквато и да е елементарна култура и уважение към ближните, към вярващите, към персонала на Митрополията в Ловеч, към свещениците в Митрополията и прочие. След като един Митрополит се зарази, първото нещо, което трябва да направи, е да обяви информацията на сайта на Митрополията си, да призове вярващите да се молят за него, и постоянно да се подава информация за неговото здраве. Така правят в цивилизования свят и всички поместни църкви, с изключение на Българската Патриаршия, която вярващите и свещениците вече започнаха да наричат – тайна организация“.

Надяваме се, че Митрополит Гавриил ще обяви на уебсайта си и своето позорно посещение в Украйна и съслужение с Епископите на РПЦвУ (15-16 март 2021), с което той създаде още повече негативно отношение към Българската Патриаршия в рамките на Православната Католическа Църква. Синодът все още не се е разграничил от поведението на Митрополит Гавриил, което означава, че го подкрепя. Да не говорим, че според информацията оттогава, Митрополит Гавриил е заявил, че идва в Украйна и съслужи с Епископите на РПЦвУ с благословението и разрешението на Българския Патриарх Неофит.

Същевременно, все още Doxologia INFONEWS чака от Синода или от Митрополията на София да бъде разкрита и информацията за здравето на Българския Патриарх Неофит, който все още е заключен и държан като в затвор! Също така Българската Патриаршия публично да признае причината за смъртта на Доростолския Митрополит Амвросий, който почина от коронавирус, но Синодът прикри тази информация. А също така Митрополиите да признаят причините за смъртта на всички починали от ковид свещеници в България, която информация иначе много елементарно се укрива от Митрополитите.

Жалка картинка е нашето…

Ето и снимки от водосвета, отслужен от Ловчанският Митрополит Гавриил в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“-София:

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal