Начало » Новини » Светът » „Летящият свещеник“ от Хиос отслужи Първо Възкресение на Велика Събота както всяка година | VIDEO & СНИМКИ

„Летящият свещеник“ от Хиос отслужи Първо Възкресение на Велика Събота както всяка година | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

Днес на остров Хиос, Гърция на Велика Събота сутринта отец Христофорос Гурлис, известен като „летящия свещеник“ отслужи Първо Възкресение с радост и умиление.

Той служи в Свещения Храм на Богородица Евангелистрия на о-в Хиос.

И тази година, макар и с ограничение до 100 вярващи в храм, заради пандемията, много вярващи бяха дошли за да съучастват заедно в богослужението на отец Христофорос. Той поднася на вярващите Възкресното послание по уникален за него начин, изпълнен с огромна радост и умиление за победата на Христос над смъртта.

Дигни се, Боже, съди земята, защото Ти ще наследиш всички народи“, запя отец Христофорос Гурлис и веднага след това храмът беше разтърсен от ударите на клепалата, които отбелязват победата на Богочовека над смъртта.

След това отец Христофорос бягайки или „летейки“ раздаде на вярващия народ дафинови листа, които са символ на победата на Христос над смъртта. В същото време, полиелеите на храма бяха разлюляни като от земетресение, а вярващите удряха по стасидите, съучаствайки по този специален звучен начин в радостната новина за Възкресението на Господа.

Източник: iefimerida.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal