Кипърската Архиепископия закупи и дари животоподдържаща машина на стойност 70 хиляди евро за тежко болните от COVID-19 | VIDEO

In other languages: GR


Автор: Александър Иванов

Инициатива, която оказва значително съдействие в борбата срещу ковид пандемията, бе предприета от Архиепископията на Кипър, която закупи и дари машина за екстракорпорална циркулация за тежко болните от COVID-19, настанени в интензивно отделение, предава ANT1.

Важната медицинска техника струва 70 хиляди евро.

Необходимостта от закупуването на това медицинско оборудване възникнала когато Митрополитът на Китион Нектарий информирал Архиепископа, че дякон спешно се нуждае от лечение с именно такава техника.

Там където има опасност за живота, не трябва да присъстват бюрократични процедури. Всяко човешко същество се нуждае от лечение с тази специфична машина. Нашата Църква е готова да купи ако трябва и две, и четири, и шест, и осем машини. Тук се губят животи, тук говорим за живота. Дори и след пандемията, тази машина ще бъде много полезен инструмент в ръцете на лекарите, тъй като може да поддържа пациента жив в продължение на седем часа.“ – заяви Негово Блаженство Кипърският Архиепископ г-н Хрисостом II.

Снимката е илюстративна

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal