Киевският Митрополит Епифаний: Ваксинацията е изход от ситуацията, в която се намират светът и Украйна | VIDEO

In other languages: UKR


Автор: Александър Иванов

В предаването Підсумки тижня по 5 Канал, Киевският Митрополит Епифаний препотвърди, че както той лично, така и Православната Църква на Украйна са ЗА ваксинацията срещу коронавирус, но това трябва да става само доброволно.

Призовахме за ваксинация, защото виждаме, че изходът от сегашната трудна ситуация е възможен само с помощта на ваксина. Сега, дори и на нивото на Всеукраинския съвет на църквите и религиозните организации, ние отправихме общ призив, в който ясно призоваваме вярващите да участват във ваксинацията. Също така помолихме украинското правителство да включи дори духовенството в първата или втората фаза на ваксинация. И сега има съответно решение свещениците да влязат във втората фаза на ваксинация. Вече има някои свещеници, които са били ваксинирани, и всичко това се случи доброволно“ – каза Предстоятелят на ПЦУ.

Той също така добави, че не е боледувал от коронавирус и след време, когато ще има достатъчно ваксини срещу ковид, той ще бъде готов да се ваксинира.

Мисля, че всички ще бъдем ваксинирани. И предстоятел, и клирици – всички сме изложени на риск поради честата комуникация с хората.“ – довършва Митрополит Епифаний.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal