Изходно последование и погребение на Никополския Епископ Виктор от Българската Православна Старостилна Църква | VIDEO & СНИМКИ


Автор: Александър Иванов

На 15 май 2021 от 10:30 ч. в Катедралния Храм на Българската Православна Старостилна Църква Успение на Пресвета Богородица в София бе отслужено Изходно последование и погребение на Никополския Епископ Виктор, който се престави в Господа на 10 май 2021 от коронавирус. Заупокойното последование бе водено от Предстоятеля на Българската Православна Старостилна Църква Триадицки Митрополит г-н г-н Фотий, в съслужение със Созополския Епископ г-н Серафим.

Важно е да се отбележи, че макар и късно, БПСЦ обяви и потвърди, че причината за смъртта на Епископ Виктор е ковид инфекцията, за разлика от Българската Патриаршия, която и до ден днешен прикрива причината за смъртта на всеки един неин духовник, който е починал от коронавирус, а те вече станаха много – и Митрополити, и клирици, и монаси. Също така, важно е да се подчертае, че по време на Изходното последование и погребението, всички хора в Храма носят предпазни маски на лицата си, за разлика от Православната Църква в България, в чиито храмове масово не се спазват никакви ковид мерки за защита, въпреки че се обявява, че се спазват. Напротив.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal