ИЗВЪНРЕДНО: От УМБАЛ „Свети Иван Рилски“-София потвърдиха, че Ловчанският Митрополит Гавриил е лежал в ковид отделение допреди 20 дена


Автор: Doxologia INFONEWS

Днес, от пресцентъра на УМБАЛ „Свети Иван Рилски“-София подадоха информация до Doxologia INFONEWS с потвърждение, че Ловчанският Митрополит Гавриил е лежал с COVID-19 допреди 20 дни в ковид отделението на същата болница.

Според информацията, утре – 20 май 2021 – Митрополит Гавриил ще посети болницата за контролен преглед и по молба на персонала той ще отслужи Водосвет за здраве, който ще започне от 09:00 ч.

За пореден път се оказва, че Митрополит на Българската Патриаршия и то не кой да е, а известният със своята русофилия, самочинно епископско поведение и отричане на възможно заразяване с коронавирус в храма Гавриил Ловчански, лъже и крие от обществеността важни неща, касаещи хората около него, служителите в неговата Митрополия както и вярващите от Православната Църква на България. Оставаме това на неговата съвест.

Но се питаме, с каква съвест Митрополит Гавриил, само 20 дена след престоя си в болница с коронавирус, ходи в Украйна и съслужи с митрополити на Руската Църква в Украйна, както вече по-рано ви съобщихме. Явно на Митрополит Гавриил не му пука за здравето на околните, които може да зарази. Това също за пореден път Митрополит Гавриил извърши тайно от българската общественост и вярващите в България (знаели са само ограничен кръг от църковници), въпреки че той тогава заяви, че Българският Патриарх Неофит му е разрешил и благословил да отиде в Украйна и да съслужи с Руските Митрополити там.

Оказва се също, че информацията на Doxologia INFONEWS, която бе публикувана на 01 април 2021, а именно, че Ловчанският Митрополит Гавриил е бил заразен и хоспитализиран с коронавирус, се потвърди не само от близки до самия Митрополит хора, сред които и клирици, но се потвърди и от самата болница.

Но и до днес от Българската Патриаршия крият както за здравето на Митрополит Гавриил, така и за здравето на Българския Патриарх г-н г-н Неофит, който е с крайно влошено здраве!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal