ИЗВЪНРЕДНО: Българският Патриарх Неофит отново бе приет в интензивно отделение. Състоянието му е тежко

Автор: Doxologia INFONEWS

Източници от Българската Патриаршия с голяма тревога и притеснение съобщават на Doxologia INFONEWS, че Българският Патриарх г-н г-н Неофит в началото на Светлата седмица отново е бил хоспитализиран в интензивно отделение в тежко състояние.

Съгласно информацията, Патриарх Неофит малко преди Пасха е бил доведен от лицата, които се грижат за него и са отговорни за неговото здраве, в изключително безпомощно състояние в Митрополията с цел публично да бъде показан пред медиите в момента, когато му донасят Светия Огън от Йерусалим. Видимо той беше изключително отслабнал и със забавени периферни моторни реакции.

Доверени лица от Софийска Митрополия ни заявиха категорично, че Патриархът е бил докаран в безпомощно състояние, за публичното му показване, като през цялото време на краткия му престой в Митрополията той е бил на легло, но тъй като състоянието му с всеки ден се е влошавало са били принудени отново да го върнат в интензивното отделение, откъдето изобщо не е трябвало да го извеждат, заявяват със сълзи на очи служители в Митрополията.

Целият този „спектакъл“ публично се разиграва след публикацията на Doxologia INFONEWS и вестник Минаха години след разкрития за здравословното състояние на Патриарха.

Тогава стана ясно, че Патриарх Неофит тайно е бил хоспитализиран в интензивно отделение на МБАЛ Токуда с инфаркт след като е бил намерен в неадекватно състояние и влошено здраве в леглото си, според близки до Патриарха, вследствие на ковид боледуване през март т.г.

Научаваме също, че са отменени публично необявените заседания на Свещения Синод на Българската Патриаршия за 13 и 14 май 2021 г. до ново нареждане.

Важно е да се отбележи, че този път Архиереите са уведомени за тази ситуация, но със спестяване на изключително важни подробности.

Умоляваме Високопреосвещените Митрополити да се поинтересуват по-задълбочено за реалното здравословно състояние на Патриарха както и за това, какво става в негово отсъствие в Патриаршията и в Софийска Митрополия, понеже отново получихме сведения, че има голямо раздвижване чрез пренасяне на предмети и важни книжа от покоите на Патриарха.

Важно е да се отбележи, че всички послания и съболезнования в последно време публикувани на сайта на Българската Патриаршия не са написани лично от него, а от хората до него. Вероятно Патриарх Нефит дори не знае, че от негово име се публикуват послания, приветствия и съболезнования, а сигурно и не знае какво въобще се публикува на официалния сайт на Патриаршията.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal