Заместник-министърът на външните работи на Украйна посети Вселенския Патриарх във Фенер за да обсъдят предстоящото му посещение в Киев | СНИМКИ

In other languages: ENGRUKR


Превод: Йордан Георгиев

На 17 май 2021, Негово Превъзходителство заместник-министърът на външните работи на Украйна г-н Васил Боднар посети Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей във Фенер. Той беше придружаван от Техни Превъзходителства Посланика на Украйна в Анкара г-н Андрей Сибига и Генералния консул на Украйна в Константинопол г-н Александър Хаман. Г-н Боднар поднесе на Вселенския Патриарх пасхалния поздрав на президента на Украйна г-н Володимир Зеленски.

На срещата беше обсъдена подробно организацията по планираното посещение на Вселенския Патриарх в Украйна през август тази година по случай националния празник на страната.

От страна на Вселенския Патриарх на срещата присъстваха Високопреосвещеният Митрополит Старец на Халкидона г-н Емануил и Високопреподобния Главен секретар на Светия и Свещен Синод на Патриаршията г-н Григорий Франгакис.

Източник: Οικουμενικό Πατριαρχείο | Ecumenical Patriarchate

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal