Завърши випуск 2021 на Софийската духовна семинария | VIDEO

Днес, когато честваме паметта на светите равноапостолни Методий и Кирил и по утвърдена столетна традиция след светата Литургия бе предадено знамето от  завършващите дванадесетокласници на единадесети клас.

В храма на Семинарията „Св. Йоан Рилски” бе отслужена св. Литургия от ректора на Семинарията Негово Високопреподобие архимандрит Пахомий в съслужение със заместник-ректора йеромонах Мелетий, ефимерия свещ. Козма Поповски, протойерей Иван Иванов и дякон Слави Спасов.

От името на дванадесети клас абитуриентът Димитър Дидов предаде знамето с тържествено слово, в което благодари на Ректора и преподавателите за усилията, които са положили през тези пет години за тяхното обучение и духовно израстване. Знамето бе прието от ученика Мирослав Иванов, който в своето слово благодари на завършващите за ценните съвети и им пожела да не забравят думите на св. Йоан Рилски: „Людете от еднокръвния свой народ утвърждавайте в любовта и ги наставлявайте“.

От името на дванадесети клас абитуриентът Димитър Дидов предаде знамето с тържествено слово, в което благодари на Ректора и преподавателите за усилията, които са положили през тези пет години за тяхното обучение и духовно израстване. Знамето бе прието от ученикът Мирослав Димитров, който в своето слово благодари на завършващите за ценните съвети и им пожела: „да не забравят думите на св Йоан Рилски. „Людете от еднокръвния свой народ утвърждавайте в любовта и ги наставлявайте“

Словото на архимандрит Пахомий и учениците за предаване на знамето може да видите във видоклипа.

Източник: Софийска духовна семинария

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal