Гърция: Почина от коронавирус игуменката на старостилния Монастир Богородица Скоропослушница в Горгопотамо

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

Късно вечерта на 07 май 2021 г., на 65-годишна възраст почина игуменката на старостилния Монастир на Богородица Скоропослушница в село Горгопотамо (Област Фтиотида), която преди няколко дена беше диагностицирана с коронавирус.

Старицата е била откарана в Главната болница на на град Ламия в началото на Великата седмица, а на 28 април Велики четвъртък е била интубирана, понеже здравословното ѝ състояние значително се е влошило.

Била е настанена в интензивното отделение, където се е борила за живота си, но за съжаление късно вечерта на 07 май е починала.

Преди две седмици в този монастир бяха открити много случаи на коронавирус. Имало е проблеми с осведомяването на здравните власти за актуалната ситуация в монастира. Монахините първоначално са отказали на Националната организация за обществено здраве на Гърция да влезе и да тества монахините, за да се разбере колко са болните монахини и какво е състоянието им.

Местните власти бяха заявили, че ако монахините отказват да сътрудничат на здравните власти, ще бъде поискано съдействие от прокуратурата. Полицията е уведомена за пандемията в монастира като достъпът до него е забранен. Постпенно след влошаване на състоянието им монахните започват да търсят помощ.

Преди седмица още три монахини са потърсили медицинска помощ, като две от тях са останали за лечение в болница.

Местните власти се притесняват за здравето на възрастните монахини като най-възрастната сред тях е на 103 години.

Сред старостилните разколници в Гърция има течение на т.нар. отрицатели на съществуването на коронавирус и поставянето на ваксини. Те считат, че вирусът е „измислен“ с цел „поставяне на човека в робство и контрол“.

Източник: OrthodoxTimes.gr


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ