Начало » Новини » Светът » В Уганда мюсюлмани поканиха пастор на публичен дебат за вярата, а след това го обезглавиха и му отрязаха езика, защото обърна 14 души към Християнството

В Уганда мюсюлмани поканиха пастор на публичен дебат за вярата, а след това го обезглавиха и му отрязаха езика, защото обърна 14 души към Християнството


Автор: Александър Иванов

В Уганда мюсюлмани поканиха пастор на публичен дебат за вярата и духовността, а след това го убиха жестоко, като оставиха 11 деца сираци, предава Morning Star News.

Нападението се е случило на 03 май 2021.

Жестокото убийство е станало няколко часа след като отец Тома Чикоома е участвал в дебата, в отговор на поканата от мюсюлманите.

По време на дебата пасторът обърнал 14 души към християнството.

Отец Тома бил много добре подготвен за дебата, грамотен духовник, в сравнение с неговите събеседници от ислямската религия.

В крайна сметка, след като видели какво се случва, мюсюлманите започнали да викат „Аллах Акбар“ и да заплашват пастора с репресии.

Той бил принуден смирено да напусне дебата и да си тръгне, за да не нажежава страстите.

Докато пътувал с колата към дома си заедно с малкия си син, 200 метра преди дома им два мотоциклета ги пресрещнали. „Мотоциклетистите бяха облечени в ислямски дрехи“ – разказва изплашеният син на пастора.

Двамата ислямисти свалили от автомобила отец Тома и започнали да му викат и да го бият.

Веднага детето изтичало към дома си и повикало майка си Джесика. Тя като разбрала какво се е случило, събрала няколко съседи и се втурнала към мястото, но там не открила нито съпруга си, нито неговите нападатели.

Продължихме търсенето и скоро намерихме съпруга ми лежащ на земята в огромна локва кръв, обезглавен и с отрязан език“ – споделя със сълзи жената.

Роднини, приятели и негови събратя са шокирани от жестокото убийство и скърбят за загубата.

Отец Тома оставя 11 деца сираци.

В Източна Уганда той основава 50 християнски енории. Бил е много обичан от общността.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal