В Пловдив тържествата за 24 май 2021 преминаха без митрополита и кмета

За пръв път в най-новата история на Пловдив кметът на града не се включи в тържествата за Деня на българската просвета и култура 24 май, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Здравко Димитров пропусна отбелязването на най-българския празник заради здравословен проблем. Кметът имал силни болки в крака и не можел дълго време да стои прав. Предпочел да остане в къщи, тъй като преценил че няма да може да издържи цялата церемония. По програма тържествата започнаха в 9.30 ч. с празнична литургия в църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ и приключиха малко след 11 ч. на пл. „Стефан Стамболов“ пред сградата на община Пловдив.

За проблема с крака си кметът сподели пред репортер на Plovdiv24.bg преди няколко дни, когато правеше инспекция на Околовръстното шосе заедно с инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Здравко Димитров куцаше силно и предположи, че болката е резултат от ковид вируса. Самият той прекара доста тежко заболяването и се наложи да бъде хоспитализиран, а там пък го посети бившият премиер Бойко Борисов.

В честванията за 24 май не успя да се включи и Негово Високопреосвещенство митрополит Николай. Владиката претърпя операция и смяна на тазо-бедрена става (04.03.2021) преди няколко месец отново след боледуване от ковид (23.11.2020).

Източник: Plovdiv24.bg

ВАЖНО ДОПЪЛНЕНИЕ НА DOXOLOGIA INFONEWS:
От 04 март 2021 Пловдивският Митрополит Николай има проведени минимум 10 богослужения и срещи с различни лица. Последното му богослужение беше на 22 май 2021 в Руския храм в София (където Митрополитът възхваляваше Русия и всичко руско, и пропагандираше московските еклисиологични ереси), а последната му среща, според пресслужбата на Пловдивска Митрополия, беше на 14 април 2021 с Руската посланичка Митрофанова. Пловдивският Митрополит Николай не е обявил на сайта си каква е причината за неготово отсъствие днес.
В София Българският Патриарх Неофит също не присъстваше на тържествата. Той е в много лошо здравословно състояние, което все още се укрива от Българската Патриаршия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal