Начало » Разни » COVID-19 » В Киево-Печерската Лавра отпразнуваха Пасха в пълно нарушение на ковид мерките за защита | СНИМКИ

В Киево-Печерската Лавра отпразнуваха Пасха в пълно нарушение на ковид мерките за защита | СНИМКИ

In other languages: UKR


Автор: Doxologia INFONEWS

От 22:00 часа на 01 май и ранните зори на 2 май се проведоха пасхални богослужения в цяла Украйна. Много храмове излъчваха богослужения онлайн. Великденската служба в Катедралата на Свети Архангел Михаил в Киев бе възглавена от Предстоятеля на Православната Църква на Украйна Негово Блаженство Киевския и на цяла Украйна Митрополит г-н г-н Епифаний.

Как вярващите отпразнуваха Пасха в храмовете в Украйна? На този въпрос отговори Релігійна правда, като се позова на снимки от съответните богослужения.

На снимките ще видите, как празнуват Христовото Възкресение православните християни от каноничната автокефална поместна Православна Църква на Украйна и тези от Руската Църква в Украйна с ръководител Руския Митрополит в Киев г-н Онуфрий.

Разликата е поразителна. Първите, спазват стриктно всички мерки, носейки задължителните маски и спазвайки отстояние помежду си, а вторите, точно обратното. Някои анализатори считат, че паството на Московската Църква в Украйна умишлено извършва саботаж на рестриктивните мерки, предизвиквайки увеличаващо се разпространение на случаите на коронавирус, което затруднява икономиката на Украйна.

Златовърхият Катедрален Храм на Свети Архангел Михаил в Киев
(служи Предстоятелят на Православната Църква на Украйна – Киевски Митрополит Епифаний)

Володимирската Катедрала в Киев

Киево-Печерската Лавра – пълно нарушение на ковид меркитe

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal