Вселенският Патриарх се срещна с гражданския управител на Света гора във Фенер

In other languages: GREN


Превод: Йордан Георгиев

В събота на 29 май 2021 г., Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей прие Архонта Екзарх на Великата Христова Църква г-н Атанасиос Мартинос, председател на Братството на Архонтите Офикиалии на Вселенската Патриаршия „Богородица Паммакаристос“ и граждански управител на Света гора, Атон.

Като част от ежегодното поклонение на Архонтите на Престола, което се провежда винаги в Неделята на Самарянката, г-н Атанасиос Мартинос, който води делегация на Братството, отдаде своето уважение на Негово Всесветейшество като поиска патриаршеска благословия за плодосното изпълнение на делото на Братството.

По време на срещата си с Вселенския Патриарх г-н Атанасиос Мартинос беше придружен от Архонта Дидаскалос на Великата Христова Църква г-н Константинос Деликостандис, който служи като главен секретар на Братството, и д-р Григориос Пенелис, негов близък сътрудник.

Следобед, Вселенският Патриарх хоростатисва на Великата Вечерня за Неделята на Самарянката в Патриаршеския Храм във Фенер.

Припомняме, че Неделята на Самарянина е установена като ден за възпоменание и уважение към Архиепископите и Патриарсите на Константинопол, включени и подредени в агиология на Църква.

Снимка: Архив

Източник: Οικουμενικό Πατριαρχείο | Ecumenical Patriarchate

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal