Вселенският Патриарх Вартоломей прие съпредседателя на Съвета на акционерите на COVAX и евродепутат г-жа Хрисула Захаропулу | СНИМКИ

In other languages: EN – GR


Автор: Александър Иванов

На 22 май 2021 съпредседателят на Съвета на акционерите на COVAX и член на Европейския парламент г-жа Хрисула Захаропулу посети Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей във Фенер. Това съобщава пресслужбата на Вселенската Патриаршия.

Височайшият гост г-жа Захаропулу бе топлосърдечно приета от Патриарх Вартоломей, с когото двамата проведоха дълга дискусия по въпроси, свързани със световното здравеопазване, и по-конкретно механизма за осигуряване справедлив достъп до ваксини с цел защита на гражданите от най-бедните страни в света. В тази връзка, тя изрази убеждението си, че ще бъде полезен съвместен призив на Негово Божествено Всесветейшество Патриарх Вартоломей, Негово Светейшество Папа Франциск и други религиозни лидери към държавните и правителствени ръководители на страните от Г-20.

Патриарх Вартоломей поздрави г-жа Захаропулу за тази важна инициатива, подчертавайки, че подобно изявление вече е подписано от Вселенската Патриаршия с централното послание – „никой не е в безопасност, докато всички не сме в безопасност“.

На срещата присъстваше и Митрополитът Старец на Халкидона г-н Емануил (Адамакис).

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal