Благотворителната организация „Апостоли“ на Атинската Архиепископия разпределя 720 000 маски за безопасно завръщане към нормалното ежедневие | СНИМКИ

In other languages: GR


Превод: Йордан Георгиев

Филантропската (благотворителна) организация на Свещената Архиепископия на Атина „Апостоли“ подкрепя усилието за безопасно излизане на страната от пандемията, разпределяйки 720 000 маски, които е получила от немската благотворителна организация „Human Plus“. Вече са предадени 128 000 маски в Архиепископията на Атина за употреба и защита в 140 енории.

Маски ще бъдат раздадени в средата на месец май на всички семейства, които всеки месец получават пакети с храна в област Атика и в цяла Гърция. Също така, бенефициентите на програмата „Църквата на пътя сред хората“ ще получат маски за личната им защита и сигурност. Разпределение ще последва и в редица други институции с нестопанска цел и бежански структури.

Констандинос Димцас, главен директор на „Апостоли“ изказа своята благодарност към „Human Plus“ и подчерта нуждата за излизането от локдауна да стане с голямо внимание: „Сега повече от всякога е необходимо да носим нашите маски и да спазваме мерките за защита. „Апостоли“ помага по всякакъв начин, всички граждани да вземем живота си в ръце по безопасен начин“.

Председателят на организацията „Human Plus“ г-н Анестис Йоанидис по отношение сътрудничеството му с „Апостоли“ и относно голямото дарение за гръцкото общество, заяви: „Значителното дело на „Апостоли“ в цялата страна е безспорно. Акциите на организацията направиха лесно на решение да изберем „Апостоли“ като организация, с която да си сътрудничим. За нас е радост и чест да си сътрудничим в разпространението на 720 000 защитни маски в различни части на Гърция като съвместно допринасяме за борбата срещу Covid-19“.

Източник: mkoapostoli.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal