Бандитите, които нахлуха в дома на Вселенския Патриарх Вартоломей, бяха заловени и арестувани

In other languages: GRUKR


Автор: Йордан Георгиев

Бандата, задигнала над 15 милиона турски лири (1,5 милиона евро) чрез нахлуване в домовете на много и различни известни личности в Турция, беше заловена и арестувана. Къщата на Вселенския Патриарх Вартоломей в Константинопол също пострада през ноември 2019.

Шест от осемте заподозрени са арестувани, докато лидерът на бандата Али Ръза Ц все още не е заловен. Бандата беше разбила над 14 къщи в рамките на 2 месеца, включително такива на известни актьори, журналисти и бизнесмени. Общата им печалба се оценява на 15 милиона турски лири (1,5 милиона евро).

Първото им нападение бе домът на Вселенския Патриарх Вартоломей на 16 ноември 2019 в елитния кв. Тарабия в Константинопол. Тогава икономката на Патриарха Еленица Саригианопулу алармирала турската полиция, когато видяла прозорчето на хола счупено и лампите светнати. По време на нападението тогава, Патриарх Вартоломей не е бил на социално мероприятие в центъра на Константинопол. Маскираните крадци претърсили помещенията на къщата му и, Слава Богу, не откраднали нищо.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal