Архиепископът на Атина: С нетърпение очаквам да се ваксинирам срещу коронавирус в сряда

In other languages: GR


Автор: Александър Иванов

Добавете ме към броя на ваксинираните утре“ – каза шеговито Архиепископът на Атина Йероним II, обръщайки се към Георгиос Георгандас, зам.-министър на електронното правителство, по време на среща, която двамата проведоха във вторник следобед, предава пресслужбата на Архиепископията на Атина.

Г-н Георгандас информира Архиепископа за новите дигитални (електронни) служби, които предлага министерството, както и за хода на ваксинацията в Гърция като заяви, че на 10 май 2021 г. са ваксинирани срещу коронавирус 117 000 души, което рекорд за един ден. Към този момент в Гърция има ваксинирани над 3 850 000 души, от които около 1 400 000 души са приключили ваксинационния процес.

Архиепископът по време на срещата с г-н Георгандас съобщи, че в сряда на 12 май 2021 г. ще бъде добавен към броя на ваксинираните, тъй като тогава ще получи първа доза от ковид ваксината.

От своя страна, Архиепископ Йероним след края на срещата заяви, че „има много неща, които се „движат“ и имат връзка с технологичното развитие. Обсъдихме много теми с министъра. Това са много служби на министерството, които си сътрудничат с нашите, програмите са доста, но продължават да се развививат. Днес обсъдихме всички тези нови проекти, които са необходими за нашата епоха и стигнахме до извода, че това сътрудничество, което до този момент е дало плодове ще продължи още да се подобрява“.

Припомняме, че Архиепископ Йероним II се разболя от коронавирус миналата есен, но лекарите, които го наблюдават, сметнаха, че към този момент антителата в организма му не са достатъчни, и поради това той вече може да се ваксинира.

Архиепископът на Атина имаше желание да бъде ваксиниран първи още през декември 2020, но лекуващите лекари възразиха, че преди това е прекарал Covid-19 и трябва да мине известен период от време за да се ваксинира. И за това от негово име и по собствено желание се ваксинира срещу коронавирус Митрополитът на Навпакт и Свети Власий г-н Йеротей (Влахос).

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal