Архиепископът на Америка: В Ню Йорк вече е отменена разпоредбата за задължително носене на предпазни маски при ковид ваксинираните

In other languages: GR


Автор: Александър Иванов

Гръцката Православна Архиепископия на Америка приветства решението на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо, в съответствие с указанията на Белия дом и на Центъра за контрол и превенция на заболяванията към Националния институт за обществено здравеопазване на САЩ, предава Romfea.gr.

Става въпрос за това, че ваксинираните срещу коронавирус лица в повечето случаи вече няма да бъдат задължени да носят предпазни маски на лицата си.

Тази новина е ясна индикация, че успешната кампания по ваксинация ще бъде от ключово значение за преодоляване на пандемията и връщане към по-нормален живот за хората.

Същевременно се подчертава, че докато ваксинираните лица са постигнали значителна степен на защита, те все пак трябва да внимават и да пазят тези, които не са се ваксинирали, вкл. болни, деца и възрастни хора.

Архиепископията призовава всички енории да продължат да следват местните и държавни насоки за здраве и безопасност, където това е възможно.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal