Συνάντηση του Κιέβου Επιφανίου με τον Jim Slattery, επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Μελών Αμερικανικού Κογκρέσου | ΦΩΤΟ

In other languages: BG – UKR


Στις 26 Μαΐου 2021, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος συναντήθηκε στην κατοικία του με τον Jim Slattery, Αμερικανό πολιτικό και επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Μελών του Αμερικανικού Κογκρέσου. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο ουκρανός πολιτικός Pavlo Unguryan.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αναγέρθηκα στον σχηματισμό της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και τις διαθρησκευτικές σχέσεις στη χώρα.

„Το ρωσικό κράτος και η [ρωσική] Εκκλησία από κοινού προσπαθούν να μας αντιταχθούν με κάθε δυνατό τρόπο, […], επειδή κατανοούν τη σημασία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας και προσπαθούν να εμποδίσουν την πρόοδό της με οποιονδήποτε τρόπο. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι οι προσπάθειές τους είναι μάταιες, γιατί η αλήθεια του Θεού δεν μπορεί να νικηθεί“, είπε ο Κιέβου Επιφάνιος.

Επιπλέον, ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ήταν από καιρό ανοιχτή σε εποικοδομητικό διάλογο, αλλά εκπρόσωποι του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Ουκρανία δεν είναι έτοιμοι γι’ αυτόν, καθώς δεν μπορούν να αντιταχθούν στη θέληση της Μόσχας. Αντ’  αυτού, επέλεξαν τρόπους για να προκαλέσουν τεχνητές συγκρούσεις, προκειμένου να αποτρέψουν τις κοινότητες να επιλέξουν ελεύθερα τη δικαιοδοσία τους και να παρουσιαστούν ως θύματα „δίωξης“ και „κατάσχεσης“ ναών.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η επιλογή κάθε κοινότητας πρέπει να γίνει ειρηνικά, εθελοντικά και στο νομικό πεδίο, και ότι μια τέτοια επιλογή πρέπει να γίνει σεβαστή.

Τα δύο μέρη συζήτησαν επίσης την κατάσταση στα προσωρινώς κατεχόμενα εδάφη – στην Κριμαία και τον Ντονμπάς, στο πλαίσιο των προσπαθειών των κατοχικών αρχών να εκδιώξουν εκπροσώπους της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, τις δραστηριότητες του Πανουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων.

Πηγή: nyxthimeron.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal