Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των Αρχόντων Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου „Παναγία η Παμμακάριστος“ και Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους στο Φανάρι για την Κυριακή της Σαμαρείτιδος

In other languages: BG EN


Η. Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, τον Άρχοντα Έξαρχο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Εντιμ. κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Πρόεδρο της Αδελφότητας των Αρχόντων Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου „Παναγία η Παμμακάριστος“ και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους.

Ο Άρχων κ. Μαρτίνος, ο οποίος ηγείται αντιπροσωπείας της Αδελφότητας, στο πλαίσιο του ετήσιου προσκυνήματος των Οφφικιαλίων του Θρόνου, που πραγματοποιείται πάντοτε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, υπέβαλε τα σέβη του προς τον Παναγιώτατο και ζήτησε την πατριαρχική ευλογία για την καρποφορία του επιτελούμενου έργου της Αδελφότητος.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη το ο κ. Μαρτίνος συνοδευόταν από τον Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους Εντιμολ. κ. Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, Γεν. Γραμματέα της Αδελφότητος, και τον Δρ. Γρηγόριο Πενέλη, στενό συνεργάτη του.

Το απόγευμα, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά τον Μ. Εσπερινό της εορτής.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυριακή της Σαμαρείτιδος έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης και τιμής των ανά τους αιώνες Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως οι οποίοι έχουν καταταγεί στο αγιολόγιο της Εκκλησίας.

Φώτο: Αρχείο

Πηγή: Οικουμενικό Πατριαρχείο | Ecumenical Patriarchate

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal