Ο Πρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν εξέδωσε δήλωση για το Πάσχα των Ορθοδόξων

In other languages: ENBG


Τιμώντας το Πάσχα των Ορθοδόξων, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόζεφ Μπάιντεν απηύθυνε με δήλωσή του ευχές και μηνύματα στους Ορθόδοξους πιστούς ανά την υφήλιο. Ο κ. Μπάιντεν στο μήνυμά του κάνει αναφορά στη θρησκευτική ελευθερία, τονίζοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα εξακολουθήσουν να προστατεύουν την ελευθερία της θρησκείας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και ανά τον κόσμο».

Ολόκληρο το μήνυμα του προέδρου κ. Μπάιντεν έχει ως εξής:

«Η Τζιλ κι εγώ εκφράζουμε θερμές ευχές σε όλους τους φίλους μας της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας οι οποίοι γιορτάζουν το Πάσχα.

Με αυτή την ευκαιρία της χαράς και της ανανέωσης οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ανά τον κόσμο χαίρονται το θαύμα της Ανάστασης και επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις τους στις πνευματικές αξίες και υπηρεσίες σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Επίσης, αυτή είναι η εποχή της θύμησης – της τιμής της θυσίας του Χριστού που έκανε για τον κόσμο και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όλους στην Ορθοδοξία οι οποίοι διώκονται για την Πίστη τους και σε εκείνους οι οποίοι διατελούν υπό απειλή σήμερα. Κανείς δεν πρέπει να στοχοποιείται για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, τα πιστεύω και τη λατρεία του. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να γιορτάσει την πίστη και τις παραδόσεις του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να προστατεύουν την ελευθερία της θρησκείας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και ανά τον κόσμο.

Αυτό το Πάσχα, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και τόσοι άλλοι άνθρωποι της Πίστεως έχουν για μία ακόμα φορά διαμορφώσει τις θρησκευτικές παραδόσεις προκειμένου να προληφθεί η διάδοση της πανδημίας Covid –19. Μπορούμε επίσης να προσβλέπουμε στο μέλλον με ελπίδα. Χάρη στην ηγεσία αναρίθμητων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και τόσων πολλών ανθρώπων της Πίστεως, η πρόοδος την οποία σημειώνουμε στη μάχη μας εναντίον του ιού θα μας επιτρέψει σύντομα να επιστρέψουμε στις αιώνιες και αποθησαυρισμένες παραδόσεις του Πάσχα και άλλων εορτών.

Ευχόμαστε ένα Ευλογημένο Πάσχα σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ανά τον Κόσμο οι οποίοι γιορτάζουν τον Αναστάντα Χριστό και τη νίκη του φωτός εναντίον του σκότους».

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎