Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο

In other languages: UKRBG


Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο, και του μετέφερε τις θερμές ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου επί τοις ονομαστηρίοις του.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος είπε στον Γέροντα Χαλκηδόνος ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας προσβλέπει στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο Κίεβο, τον προσεχή Αύγουστο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας V. Zelensky.

«Μακαριώτατε!

Εκ μέρους της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, επιτρέψτε μου να Σας μεταφέρω θερμά συγχαρητήρια για τα ονομαστήριά Σας που εορτάσατε χθες. Δυστυχώς, προσωπικώς δεν μπόρεσα να συμμετάσχω στην Θεία Λειτουργία, διότι εκείνη την ημέρα ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Εξοχ. κ. Andrzej Duda επισήμως έγινε δεκτός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κομάνων κ. Μιχαήλ, Έξαρχος εν Κιέβω του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μαρτυρούσε την αγάπη ημών εν Χριστώ και σεβασμό προς Υμετέραν Μακαριότητα. Εις πολλά έτη, Μακαριώτατε. Σας συγχαίρω θερμά για τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Μητροπολιτικού Μεγάρου. Είμαι εντυπωσιασμένος από την ομορφιά αυτού του τόπου», δήλωσε ο Γέρων Εμμανουήλ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην χώρα, μετά την παραχώρηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ θα έχει επαφές με κρατικούς αξιωματούχους για την προετοιμασία της Πατριαρχικής Επίσκεψης.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal