Νέος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς ο Επίσκοπος Διοκλείας κ. Μεθόδιος

In other languages: SRBBG – EN


Συνεδρίασε από τις 24 έως τις 29 Μαΐου 2021 η Ιερά Αρχιερατική Σύνοδος (Ιεραρχία) του Πατριαρχείου Σερβίας, υπό την προεδρεία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα Βελιγραδίου.

Η Ιερά Σύνοδος έλαβε σημαντικές αποφάσεις για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας σε ζητήματα που απασχολούν τους πιστούς ιδίως στις περιοχές του Μαυροβουνίου και του Κοσόβου, σε εκλογή νέων Μητροπολιτών και Επισκόπων στις κενές επισκοπές και νέων Βοηθών Επισκόπων του Πατριάρχη Σερβίας και Επισκοπής Μπάτσκας και σερβικής Επισκοπής εν Γερμανία.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας η Ιερά Αρχιερατική Σύνοδος προέβη και στην εκλογή νέου Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς.

Η Ιερά Αρχιερατική Σύνοδος εξέλεξε νέο Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς, τον тιτουλάριο Επίσκοπο Διοκλείας κ. Μεθόδιο μέχρι σήμερα Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου.

Βιογραφία

Ο κατά κόσμον Λιούμπισα Όστογιτς γεννήθηκε στο Σεράγεβο την Απριλίου 1976. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία το 1991 η οικογένειά του μετακόμισε στην Ποτγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Το 2001 αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μαυροβουνίου. Στις 11 Ιουλίου 2004 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Κετίγνης (Τσέτινιε). Διάκονος χειροτονήθηκε στις 19 Αυγούστου 2005 από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο και Πρεσβύτερος στις 27 Απριλίου 2008 (Κυριακή του Πάσχα).

Στις 12 Ιουλίου 2013 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου το 2015. Στις 22 Ιουλίου 2018 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού στην Ποτγκόριτσα του Μαυροβουνίου τιτουλάριος Επίσκοπος Διοκλείας, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιο, Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας Πορφύριο και τους Επισκόπους Βουδιμίου Λουκιανό, Μεγάλης Βρετανίας και Σουηδίας Δοσίθεο, Σουμαδίας Ιωάννη, Μιλεσέβου Αθανάσιο, Βουδίμλιε και Νίκσιτς Ιωαννίκιο, Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Γρηγόριο, Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιο, Σλαυονίας Ιωάννη, Μπίχατς και Πέτροβατς Σέργιο, Νύσσης Αρσένιο, Δαλματίας Νικόδημο, Όσιγεκ Χερουβείμ, Μοραβικίου Αντώνιο, Ρεμεσιάνας Στέφανο και Μοχάτς Ησύχιο.

Στις 29 Μαΐου 2021 εξελέγη Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς.

Πηγή: Митрополија црногорско-приморска

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal