Νέος Επίσκοπος Βαλιέβου ο Επίσκοπος Μοχάτς κ. Ησύχιος

In other languages: SRB – BG – EN


Συνεδρίασε από τις 24 έως τις 29 Μαΐου 2021 η Ιερά Αρχιερατική Σύνοδος (Ιεραρχία) του Πατριαρχείου Σερβίας, υπό την προεδρεία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα Βελιγραδίου.

Η Ιερά Σύνοδος έλαβε σημαντικές αποφάσεις για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας σε ζητήματα που απασχολούν τους πιστούς ιδίως στις περιοχές του Μαυροβουνίου και του Κοσόβου, σε εκλογή νέων Μητροπολιτών και Επισκόπων στις κενές επισκοπές και νέων Βοηθών Επισκόπων του Πατριάρχη Σερβίας και Επισκοπής Μπάτσκας και σερβικής Επισκοπής εν Γερμανία.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας η Ιερά Αρχιερατική Σύνοδος προέβη και στην εκλογή νέου Επισκόπου Βαλιέβου.

Η Ιερά Αρχιερατική Σύνοδος εξέλεξε νέο Επίσκοπο Βαλιέβου, τον тιτουλάριο Επίσκοπο Μοχάτς κ. Ησύχιο μέχρι σήμερα Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Επισκοπής Μπάτσκας και Καθηγούμενο της Ιερά Μονής Κοβίλ.

Βιογραφία

Ο Ησύχιος Ρόγκιτς γεννήθηκε στη Μόσχα στις 3 Νοεμβρίου 1965. Λόγω των διπλωματικών καθηκόντων του πατέρα του άλλαξε πολλούς τόπους κατοικίας κατά την παιδική του ηλικία.

Εκτός από τη Μόσχα διέμεινε στο Πεκίνο της Κίνας, το Ρανγκούν της Μπούρμας, το Χαρτούμ του Σουδάν και την Ουάσιγκτον των Η.Π.Α.

Το 1991 αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια της Ουάσιγκτον. Αποφοίτησε επίσης από το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Το 2018 αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου. Το 1995 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Κόβιλ (στην Επισκοπή Μπάτσκας). Διάκονος χειροτονήθηκε στις 18 Ιουλίου 1999 από τον Επίσκοπο Εγαρίου Πορφύριο (νυν Πατριάρχης Σερβίας) και Πρεσβύτερος στις 25 Ιουλίου 1999 από τον ίδιο Επίσκοπο.

Στις 21 Νοεμβρίου 2014 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Στις 24 Ιουνίου 2018 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Μοχάτς, Βοηθός Επίσκοπος της Επισκοπής Μπάτσκας.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας Ροστισλάβο, τους Μητροπολίτες Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο, Ζάγκρεμπ Πορφύριο, Πράγας Μιχαήλ (Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας) και τους Επισκόπους Μπάτσκας Ειρηναίο, Βουδιμίου Λουκιανό, Βανάτου Νικάνορα, Βράνιε Παχώμιο, Σουμαδίας Ιωάννη, Μπρανιτσέβου Ιγνάτιο, Σβορνικίου Φώτιο, Μιλεσέβου Αθανάσιο, Άνω Καρλοβικίου Γεράσιμο, Μπρεγκαλνίτσης Μάρκο, Σλαυονίας Ιωάννη, Μπίχατς και Πέτροβατς Σέργιο, Τιμοκίου Ιλαρίωνα, Νύσσης Αρσένιο, Δαλματίας Νικόδημο, Όσιγεκ Χερουβείμ, Μοραβικίου Αντώνιο και Μπουένος Άϊρες Κύριλλο.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal