Μπρούκλιν: Το Σάββατο τα εγκαίνια του Φιλανθρωπικού Κέντρου του Τιμίου Σταυρού στο Μπέι Ριτζ | VIDEO


Το Κέντρο Φιλανθρωπίας του Τιμίου Σταυρού (Holy Cross Brooklyn Outreach Center) στο Μπρούκλιν καλεί τους ομογενείς να παραστούν στην τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων, η οποία θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 3.00 μ.μ.

Οι εγκαταστάσεις, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» στεγάζονται στο ισόγειο του κτιρίου στον αριθμό 6022 της 4ης Λεωφόρου στο Μπρούκλιν και στις 17 Απριλίου 2021 άρχισε η λειτουργία τους με τον αγιασμό που τέλεσε ο π. Γεράσιμος Μακρής.

Η δωρεά αξίας $35.000 των αδελφών Σάντυ (Σαράντου) Βάλλα και Βενετίας Βάλλα – Λιούνη στη μνήμη του πατέρα τους Θεόδωρου άλλαξε τα δεδομένα και πολλαπλασίασε τον ενθουσιασμό.

Οι πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας, οι υποστηρικτές και οι εθελοντές άρχισαν ήδη τις προετοιμασίες για την γιορτή των εγκαινίων και συνάμα για την προβολή του έργου του Κέντρου που αδιαλείπτως από το 2008 μέχρι και σήμερα προσφέρει γεύματα και θαλπωρή στους αστέγους και αρωγή σε οικογένειες απόρων ανεξαρτήτως εθνικής και φυλετικής προσφοράς.

Το Κέντρο άρχισε την λειτουργία το 2008 στην κουζίνα της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν και υπό την πνευματική καθοδήγηση του ιερατικού προϊσταμένου, π. Γερασίμου Μακρή έχει κάνει σημαία την φιλανθρωπία. Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο δήμος και η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν αναγνωρίσει την προσφορά του.

Την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν εντείνει την φιλανθρωπική του δράση και έδωσαν την δυνατότητα σε εκατοντάδες μέλη της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας (GOYA) να συμμετάσχουν στις εξορμήσεις αγάπης με την επωνυμία «Homeless Midnight Runs», το οποίο μια φορά τον μήνα επισκέπτεται το Μανχάταν και προσφέρει φαγητό και άλλα είδη στους άστεγους.

Η πρόεδρος του οργανισμού Μαρία Βασάκα – Μονιούδη προ δύο περίπου μηνών ανέλαβε μια νέα ερανική προσπάθεια στον ιστότοπο ww.gofundme.com και κάλεσε τους ομογενείς όπως προσφέρουν τον οβολό τους.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν όσους μπορούν και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια του οργανισμού κάνοντας κλικ στο https://www.gofundme.com/f/holy-across-bklyn-outreach-ctr-homeless-run?utm_medium=copy_link&utm_source=customer&utm_campaign=p_lico+share-sheet.

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal