Η Ιερά Σύνοδος «ελέγχει» τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας

In other languages: BGEN


Για την απειθαρχία και την έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ελέγχονται οι Μητροπολίτες Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ζητήσει από τη συνοδική επιτροπή δογματικών και νομοκανονικών ζητημάτων, να ανοίξει “φάκελο” για τις υποθέσεις των δύο ιεραρχών και να προτείνει προς τη Σύνοδο τα επόμενα βήματα που μπορεί να φτάσουν μέχρι και στην ποινή της αργίας από τα καθήκοντα τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος και οι Συνοδικοί αρχιερείς εξέφρασαν τη λύπη τους για την άρνηση των δυο Μητροπολιτών να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της εκκλησίας της Ελλάδος, μη αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των δύσκολων αποφάσεων της ΔΙΣ για τη δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Να θυμίσουμε ότι οι δυο Μητροπολίτες είχαν αντιδράσει στην απόφαση της ΔΙΣ για την τέλεση του εορτασμού της Αναστάσεως στις 9 αντί στις 12.00, και γενικότερα για τη στάση τους σε ό,τι αφορά στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής εν μέσω της πανδημίας.

Πηγή: OrthodoxTimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal