Επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασσόλι στην Κιβωτό του Κόσμου | ΦΩΤΟ

In other languages: BG


«Εσείς πρέπει να αλλάξετε τον κόσμο των ενηλίκων», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, στα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου, την οποία επισκέφθηκε σήμερα 28/5/2021. Συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτριο Παπαδημούλη.

Σε αναγνώριση του  πολυετούς κοινωνικού έργου της Κιβωτού του Κόσμου, οι Ευρωπαίοι επίσημοι επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιηγήθηκε τους χώρους στους οποίους τα παιδιά μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας που προέρχονται από δύσκολες συνθήκες διαβίωσης , μεταξύ των οποίων πολλά προσφυγόπουλα, συνδυάζουν τη μάθηση με την επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, προκειμένου να μείνουν μακριά από την περιθωριοποίηση και την παραβατικότητα και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Ο π. Αντώνιος τους υποδέχτηκε, τους ξενάγησε και τους ενημέρωσε για το πολυδιάστατο κοινωνικό έργο της Κιβωτού (για τα παιδιά μας, που μένουν στα 10 σπίτια φιλοξενίας μας σε όλη την Ελλάδα, για τη στήριξη στις μονογονείκές και άπορες οικογένειες, για το καινοτόμο παιδαγωγικό πρόγραμμα της γεωργικής μας σχολής, για τα ασυνόδευτά προσφυγόπουλα κλπ). Παράλληλα απόλαυσαν μια όμορφη εκδήλωση που ετοίμασαν τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής κος Νταβίντ Σασσόλι, εμφανώς ευχαριστημένος και συγκινημένος τόνισε χαρακτηριστικά «Η Κιβωτός μας δείχνει τον δρόμο, το έργο που επιτελείται στην Κιβωτό του Κόσμου είναι πρωτοποριακό και αξιέπαινο. Παιδιά εσείς πρέπει να αλλάξετε τον κόσμο των ενηλίκων..»  

Ο πατήρ Αντώνιος, η ψυχή της Κιβωτού, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον ενημέρωσε για το έργο που επιτελείται, το οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό και -εκτός από τα παιδιά- προσφέρει στέγη, νομική και ψυχολογική στήριξη και σε νεαρές γυναίκες.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal