Εκοιμήθη εν Κυρίω η Γερόντισσα Γαλακτία Κανακάκη της Κρήτης

In other languages: BG


Σήμερα εκοιμήθη εν Κυρίω η οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης σε ηλικία 95 ετών.

Στις 18.00 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Καλυβιανής θα ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για την Γερόντισσα Γαλακτία που έφυγε από τη ζωή στα 95 της χρόνια.

Όπως λένε όσοι την είχαν γνωρίσει ήταν μια πραγματικά Άγια Μορφή της Μεσαράς, έχοντας με το βίο της και το θείο χάρισμα της εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ των Αγγέλων.

Η Γερόντισσα Γαλακτία Κανακάκη ζούσε στην Πόμπια, όπου για χρόνια ήταν πολύς ο κόσμος, όλων των ηλικιών, ανάμεσα τους και πολύ νέα παιδιά, που την επισκέπτονταν για να λάβουν την ευχή της και συγκλονιζόταν από την πνευματικότητα και την διορατικότητα της να διακρίνει πολλά. «Αργότερα θα καταλάβουν οι Κρητικοί τι είχαν και δεν το αναγνώρισαν» ήταν μια χαρακτηριστική φράση που είχε γραφτεί για αυτήν από άτομο που τη γνώρισε και έλαβε την ευχή της.

«Ζούσε για τους άλλους»

«Ήταν η προσωποποίηση της αγάπης στο Θεό και στο συνάνθρωπο, της σεμνότητας, της αφάνειας, της σιωπής, της θυσίας, της προσφοράς, της υπομονής, της ανεξικακίας. Δεν ζούσε ποτέ για τον εαυτό της. Ζούσε για τους άλλους. Γι΄αυτό και η ελεημοσύνη της, αθέατη και μυστική έφτανε μέχρι ακτημοσύνης» είχαν γράψει γι΄ αυτήν η αδερφή της Ελισάβετ Κανακάκη και τα ανήψια της Νίκος και Καίτη Ρεθυμνιωτάκη, Μιχάλης και Στέλλα Φουντουλάκη, Νίκος και Μαρία Χουλάκη και τα λόγια τους εκφράζουν τα συναισθήματα όλων των Μεσαριτών για την Γερόντισα Γαλακτία.

Πηγή: rethemnosnews.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal