Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στο Φανάρι του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα | ΦΩΤΟ

In other languages: BG UKR


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, ο απερχόμενος Πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα, Εξοχ. κ. Andrij Sybiha, ο οποίος έγινε δεκτός από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Εξοχ. κ. Sybiha, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, Ευγεν. κ. Tetiana Sybiha, τον Γενικό Πρόξενο της χώρας του στην Πόλη Εντιμ. κ. Oleksandr Gaman και τον Πρόξενο κ. Maxim Vdovichenko, ζήτησε την ευχή και την ευλογία του Πατριάρχου με αφορμή την επικείμενη αναχώρησή του από την Τουρκία. Τον ευχαρίστησε δε για την καλή συνεργασία που είχαν και για το μεγάλο ενδιαφέρον της Μητρός Εκκλησίας και προσωπικά του Παναγιωτάτου για τον Ουκρανικό λαό και για την απονομή του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Πατριάρχης τον ευχαρίστησε για τον ιδιαίτερο σεβασμό που πάντοτε επέδειξε προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και για το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν τη Μητέρα Εκκλησία και το ποίμνιό της στην Τουρκία, μέρος του οποίου είναι και πολλοί Ουκρανοί που διαβιούν στην χώρα.

Πηγή: Ecumenical Patriarchate

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal