Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία: Διαπράττεται γενοκτονία εναντίον των Χριστιανών στο Τιγκράι | VIDEO

Abune Mathias, Patriarch of Ethiopian Orthodox Church attends the Meskel Festival to commemorate the discovery of the true cross on which Jesus Christ was crucified on, at the Meskel Square in Ethiopia's capital Addis Ababa, September 26, 2016. Picture taken September 26, 2016. REUTERS/Tiksa Negeri

In other languages: ENBG


Ο επικεφαλής της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Προχαλκηδόνια Εκκλησία – σσ. Doxologia INFONEWS) δήλωσε πως ωμότητες που ισοδυναμούν με γενοκτονία διαπράττονται στο Τιγκράι, στα πρώτα σχόλιά του για τη σύγκρουση στην περιοχή που ξέσπασε το Νοέμβριο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Αμπούνε Ματθαίος, ο οποίος είναι επικεφαλής της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το 2013, δεν είπε ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό. Μιλάει σ’ ένα βίντεο που αναρτήθηκε την Παρασκευή στο Twitter από έναν Αμερικανό που εργαζόταν για μια θρησκευτική φιλανθρωπική οργάνωση.

Το βίντεο αρχίζει με τον Αμπούνε Ματθαίο να απευθύνεται σε όλους τους Αιθίοπες και τη διεθνή κοινότητα.

«Αυτές τις μερες, παντού στην Αιθιοπία γενικά και στο Τιγκράι ιδιαίτερα γίνονται πολλές βαρβαρότητες», δηλώνει.

Αργότερα στο βίντεο τονίζει πως «μια γενοκτονία διαπράττεται τώρα» και περιγράφει φερόμενες ωμότητες όπως το βιασμό γυναικών και το βομβαρδισμό και άλλους τύπους καταστροφών εκκλησιών.

Ο Αμπούνε Ματθαίος, ο οποίος κατάγεται από το Τιγκράι και έχει τη βάση του στην Αντίς Αμπέμπα, λέει στο βίντεο πως εμποδίσθηκε να μιλήσει για τις ωμότητες. Δεν διευκρινίζει όμως ποιος τον εμπόδισε να μιλήσει.

Οι μάχες στο Τιγκράι ξέσπασαν στις αρχές Νοεμβρίου ανάμεσα στις ομοσπονδιακές δυνάμεις και το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι (TPLF), ένα κόμμα που κυριαρχούσε μέχρι πριν από τρία χρόνια στην εθνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νίκη της στο τέλος Νοεμβρίου και υποστηρίζει πως η περιοχή επιστρέφει στην ομαλότητα. Οργανώσεις αρωγής αναφέρουν ωστόσο πως πολλά τμήματα του Τιγκράι παραμένουν απροσπέλαστα λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal