Facebook тества нова функция „Молитвена публикация“ за религиозните групи

In other languages: EN


Автор: Александър Иванов

Facebook тества нова функция, наречена „Молитвена публикация“, отнасяща се до религиозните групи в социалната мрежа. Това съобщава Faithwire.

Можете да дадете възможност на членовете на вашата група да поискат молитва и да отговорят на молитва – всичко под формата на публикация.“ – гласи съобщение на Робърт П. Джоунс, основател и главен изпълнителен директор на Института за изследване на обществената религия във Вашингтон.

От Facebook казаха, че функцията, която ще позволи на потребителите да публикуват молби за молитви, както и да кликват върху бутон „Моля се“, за да уведомят другите потребители, че са се помолили и съответно са отговорили на молбата за молитва – в момента е във фаза на тестване.

Нашата мисия да дадем на хората силата да изграждат общност се разпростира върху най-голямата общност в света – религиозната общност.“ – каза Нона Джоунс, ръкодител на глобални партньорства за вяра във Facebook.

Джоунс, която ходи на църква заедно със съпруга си, каза, че е наясно колко разрушителна е била 2020 за вярата на хората, и затова е решена да намери начини да изгради инструменти, които да помагат на хората да върнат вярата си, да бъдат насърчени и успокоени.

Все още не се съобщава кога функцията ще бъде налична за свободните потребители.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal