13 деца сираци от Киев са под закрилата на Православната Църква на Украйна след смъртта на техните родители от коронавирус | СНИМКИ

In other languages: GRENUKR

Автор: Костас Онисенко

Превод: Йордан Георгиев

По решение на Негово Блаженство Митрополита на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний, 13-те деца сираци от многодетното семейство от Киев вече се намира под закрилата на Църквата на Украйна, след смъртта на техните родители от коронавирус.

Владимир Родиков, 44-годишен, почина в реанимацията на 20 март, а съпругата му Диана, 45-годишна, също загуби битката с Covid-19 на 29 март т.г.

Семейство Родикови бяха вътрешни мигранти, принудени да напуснат окупирания Донецк поради руската агресия и да се преместят в Киев, за да започнат от нулата.

Семейството създаде „сиропиталище“ от семеен тип, с общо 13 деца, осем от които бяха осиновени от тях. Девет от децата са приели Свето Кръщение от Митрополит Епифаний.

Предстоятелят на Православната Църква на Украйна, в своя публикация във Facebook, съобщи, че Православната Църква на Украйна взема под своя защита 13-те осиротели деца от семейство Родикови, като създава и Фондация, която да ги подкрепя в бъдеще.

Семейната история на Родикови описва историята на съвременна Украйна: С положителните страници, в които има издръжливост, сила, любов и подкрепа на ближните, в резултат на това и победа над обстоятелствата. Но и тъжната страна – там, където има война, скитащи (бежанци), пандемия, а сега и загубата на двамата родители.

Днес това семейство от тринадесет деца, както никога досега, се нуждае от подкрепа. Църквата продължава да се грижи по всякакъв начин за това семейство и да се грижи за неговите материални и духовни нужди”, написа Негово Блаженство, заявявайки, че е създадена за тази цел „Благотворителна фондация за подкрепа на семейство Родикови”, която ще се грижи за нуждите на децата.

Източник: OrthodoxTimes.gr


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎