Центърът за контрол на заболяванията на Грузия ще проведе консултации с Грузинската Патриаршия относно празнуването на Пасха

In other languages: GEO

Автор: Doxologia INFONEWS

Директорът на Центъра за контрол на заболяванията и общественото здраве на Грузия г-н Амиран Гамкрелидзе заяви, че спазването на препоръките за Пасха е от съществено значение, за да се избегне рискът от разпространение на коронавируса. След заседанието на Междуведомствения координационен съвет г-н Гамкрелидзе заяви пред медиите, че ще се проведат консултации с Грузинската Патриаршия по този въпрос:

Нашето искане е препоръките, за които говорим, категорично да се спазват в храмовете, доколкото е възможно. С други думи, вътре в храма и извън него е наложително използването на маски, както и спазване на дистанция, спазване на санитарните правила, както през миналата година… Както знаете, на 02 май е Великден и по това време е топло. Вярващите могат да участват в богослужението и извън храма. Навън, разбира се също трябва да се спазва дистанция. Всичко това ще ни позволи да избегнем ненужния риск от разпространение на вируса. Сигурен съм и се надявам, че Патриаршията ще направи всичко възможно да не допусне увеличаване на риска и да спазва стриктно препоръките навсякъде“, подчерта г-н Амиран Гамкрелидзе.

По време на брифинга беше съобщено, че не се планира да се премахне полицейския час, който възпрепятства движението на хора между 21:00 ч. и 05:00 ч., вкл. и през Велика Събота и Неделя на Пасха. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването на Грузия г-н Тамар Габуния.

Към днешна дата заразените с коронавирус в Грузия са над 300 000 души, а починалите са 4 000 грузински граждани. Средно случаите на коронавирус дневно в Грузия са около 1500 души, а дневната смъртност е ниска около 15-20 души.

Източник: რადიო თავისუფლება


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎