Сръбският Патриарх Порфирий прие посланика на Австрия в Сърбия

Автор: Александър Иванов

На 02 април 2021 Негово Блаженство Сръбският Патриарх г-н г-н Порфирий прие Негово Превъзходителство посланика на Република Австрия в Сърбия г-н Николаус Лутероти. Това съобщава пресслужбата на Сръбската Патриаршия.

По време на срещата Предстоятелят изрази своята благодарност към Република Австрия за напълно подходящото отношение към духовните нужди на православните сърби, които живеят и работят в тази страна. Патриархът изрази надежда, че всички важни въпроси ще продължават да се решават в тясно сътрудничество между компетентните органи и Сръбския Епископ в Австрия и Швейцария г-н Андрей.

Поздравявайки Патриарха за интронизацията му, посланик Лутероти посочи, че дългосрочният ангажимент на Патриарха за изграждане на мир, разбирателство и доверие в региона е известен, признат и високо оценен в Австрия.

Събеседниците подчертаха общата позиция относно важността на сътрудничеството между Сръбската Патриаршия и Римокатолическата църква в Австрия, а Патриархът заяви, че сръбският народ дължи голяма благодарност на римокатолиците в Австрия.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎