Начало » Новини » България » СКАНДАЛНО: Ловчанският Митрополит Гавриил зад гърба на Синода поздрави Руския Митрополит в Киев Онуфрий за Пасха 2021 | VIDEO

СКАНДАЛНО: Ловчанският Митрополит Гавриил зад гърба на Синода поздрави Руския Митрополит в Киев Онуфрий за Пасха 2021 | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

На 30 април 2021 Ловчанският Митрополит Гавриил, който е известен с проруските си възгледи и с тесните си връзки с руските тайни служби и руската олигархия, за пореден път извърши нарушение на Устава на Българската Патриаршия и на Свещените Канони.

Без знанието на Свещения Синод и въпреки уж неутралната позиция на БПЦ относно автокефалията на единствената канонична Православна Църква на Украйна, изпрати днес пасхално послание до Руския Митрополит в Киев Онуфрий, който заедно с неговата църковна структура „Руска Църква в Украйна“ извършват религиозна дейност без благословението на Митрополита на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний, т.е. незаконно.

Освен това, проруският Йерарх на Българската Патриаршия дали поради богословска неграмотност или поради други причини, се обръща към един Митрополит, който НЕ Е Предстоятел на автокефална поместна църква, с обръщението „Негово Блаженство“. Обръщението към Руския Митрополит Онуфрий е „Негово Високопреосвещенство“, а не „Блаженство“.

Молим Митрополит Гавриил да не въвежда еретически практики в България. Припомняме на Митрополит Гавриил, че нашата Майка Църква е Вселенската Патриаршия. И ние се придържаме към единствената канонична византийска традиция, вкл. и в епистоларната кореспонденция. Нямаме нужда от московски нововъведения.

Умоляваме Свещения Синод да се събере на заседание след Пасха и да разгледа внимателно самочинното поведение на Ловчанския Митрополит Гавриил. Отбелязваме, че неговото поведение вече представлява сериозен рецидив, за което в голяма част от поместните църкви дори биха го низвергнали от сан. Самият той говори само за съборност, а той самият има поведение на папа, тъй като прави каквото си поиска, без знанието на Синода. Очевидно от мълчанието на Свещения Синод, г-н Гавриил Ловчански е над Синода и вероятно е нещо като български папа.

Нека споделим нещо на Високопреосвещените Митрополити в БПЦ: Един ден вие така или иначе ще признаете автокефалията на ПЦУ. Въпросът е, след като го направите, как ще заличите всички тези мръсни петна, нанесени върху името на БПЦ от Митрополит Гавриил, които са и обида към ПЦУ. Важно е да мислите и за бъдещето…

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal