Руснаците молят Папа Франциск да помогне за спасяването на Алексей Навални от московския унищожител

Автор: Александър Иванов

Руснаци, живеещи в Италия, сред които православни християни, римокатолици, учени и културни дейци, и други загрижени хора призоваха в отворено писмо Папа Франциск да повлияе на Кремъл и съответно Русия да разреши достъпа на независими лекари до Алексей Навални.

Писмото е от 18 април 2021 и в него накратко пише:

Не можем да останем мълчаливи свидетели на убийството. Опитваме се да направим нещо, за да спасим живота на Алексей Навални. Той умира. Навални е човек на вярата и честта. Той посвети живота си на това, в което вярва: разследване и разкриване на корупцията и престъпленията на настоящото руско Правителство. Той бе преследван, опитаха се да го отровят по заповед на Путин, оцеля по чудо благодарение на усилията на германските лекари. Ясно осъзнавайки последствията, той все пак реши да се върне доброволно в страната си, предавайки се на своите убийци, следвайки примера, който всички познаваме повече от 2000 години (Христовия пример – Бел. Doxologia INFONEWS). Той бе незабавно арестуван по неоснователни обвинения, измъчван в продължение на месеци, лишаван от сън, а сега и умира от гладна стачка, защитавайки основното право на всяко човешко същество: правото на медицинска помощ, или всъщност – правото на живот. Той изисква само едно – да бъде приет при надежден и независим квалифициран лекар и да му бъде осигурено адекватно лечение: здравето му се влошава всеки ден.

Накрая в писмото руснаците молят Папа Франциск да помогне като убеди руските власти да допуснат лекари при Навални, които да спасят живота му.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal