Начало » Новини » Светът » Руската Църква в Украйна призова „страните от конфликта да постигнат мир“, но премълча за агресията на Русия в Украйна

Руската Църква в Украйна призова „страните от конфликта да постигнат мир“, но премълча за агресията на Русия в Украйна

In other languages: EN – GR – UKR

Автор: Александър Иванов

Епископите от Руската Църква в Украйна избягват директно да наричат ​​Руската Федерация „държава агресор“ и да споменават каквото и да било за руско-украинската война. Вместо това те използват нееднозначни понятия като „страни“ и „конфликт“.

Ние многократно призоваваме всички страни, от които зависи въпросът за деескалация на ситуацията в Донбас, да положат всички възможни и невъзможни усилия за недопускане на нова война. Нищо не е толкова характерно за християнина, както това да бъде миротворец, за което и Господ ни е обещал Своята най-голяма награда“ – каза Руският Митрополит в Бориспил и Бровари г-н Антоний (Паканич), цитиран от пресслужбата на РПЦвУ.

Митрополитът също увери, че РПЦвУ „постоянно се моли за прекратяване на военните действия“, както и че „подкрепя страдащите“.

Увеличението на обстрела и в резултат на това човешки жертви, многократното нарушаване на примирието, страданията на мирното население – всичко това причинява силна болка и силно желание за мир накрая да царува върху многострадалната земя“ – каза още Руският Митрополит.

РПЦвУ призовава за мир, но забравя, че противоканонично се намира в Украйна, и тя не нарича агресора Русия „агресор“, а я нарича друга страна, която едва ли не трябва да проправи пътя на мира.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal