Руската Църква в Украйна призова „страните от конфликта да постигнат мир“, но премълча за агресията на Русия в Украйна

In other languages: EN – GR – UKR

Автор: Александър Иванов

Епископите от Руската Църква в Украйна избягват директно да наричат ​​Руската Федерация „държава агресор“ и да споменават каквото и да било за руско-украинската война. Вместо това те използват нееднозначни понятия като „страни“ и „конфликт“.

Ние многократно призоваваме всички страни, от които зависи въпросът за деескалация на ситуацията в Донбас, да положат всички възможни и невъзможни усилия за недопускане на нова война. Нищо не е толкова характерно за християнина, както това да бъде миротворец, за което и Господ ни е обещал Своята най-голяма награда“ – каза Руският Митрополит в Бориспил и Бровари г-н Антоний (Паканич), цитиран от пресслужбата на РПЦвУ.

Митрополитът също увери, че РПЦвУ „постоянно се моли за прекратяване на военните действия“, както и че „подкрепя страдащите“.

Увеличението на обстрела и в резултат на това човешки жертви, многократното нарушаване на примирието, страданията на мирното население – всичко това причинява силна болка и силно желание за мир накрая да царува върху многострадалната земя“ – каза още Руският Митрополит.

РПЦвУ призовава за мир, но забравя, че противоканонично се намира в Украйна, и тя не нарича агресора Русия „агресор“, а я нарича друга страна, която едва ли не трябва да проправи пътя на мира.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎