Румънският президент награди с ордени Йерарси от Румънската Църква в Италия заради тяхната масова социално-филантропска дейност

Автор: Александър Иванов

На 07 април 2021 в посолството на Република Румъния в град Рим се проведе специално събитие. От името на президента на Румъния Клаус Йоханис, министърът на външните работи на Румъния Богдан Лучиан Ауреску връчи ордени на Йерарсите от Румънската Църква в Италия, предава Ziarul Lumina.

Ордените са „в знак на висока оценка и благодарност за солидарността и всеотдайността, която Йерарсите проявиха в своята постоянна социално-филантропска дейност, насочена към румънските граждани на територията на Италианската Република, като по този начин спомогнаха за ограничаване въздействието на ковид пандемичната криза“.

В благодарственото си слово, Румънският Епископ в Италия г-н Силуан (Шпан) подчерта, че „тези отличия не се дават за индивидуални заслуги, а отразяват колективните усилия и заслуги на цялата Румънска Църква в Италия, поради което ги посвещаваме на всички духовници, на техните съпруги, на всички миряни, и участващи морално и материално в помощ на засегнатите от ковид пандемията“.

По време на награждаването присъстваха дипломатически лица и църковни представители.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal