Начало » Новини » Светът » Румънският Патриарх Даниил награди монахините от Монастира Воронец за тяхната мисионерска дейност и филантропия | СНИМКИ

Румънският Патриарх Даниил награди монахините от Монастира Воронец за тяхната мисионерска дейност и филантропия | СНИМКИ

In other languages: RO – EN – GR

Превод: Йордан Георгиев

На 13 април 2021 г., Негово Блаженство Патриарха на Румъния г-н г-н Даниил посрещна Нейно Всепреподобие монахиня Гавриила, Игуменка на Монастира Воронец в своята патриаршеска резиденция в Букурещ.

Игумения Гавриила Платон пристигна в Букурещ, придружена от други сестри монахини, за да посети изложбата, посветена на Монастира Воронец в Библиотеката на Румънската академия.

По този повод Патриархът на Румъния връчи диплома и медал от тържествената и възпоменателна 2020 година на монахините от Монастира Воронец.

2020 г. е година на пастирската грижа родители и деца и възпоменателната година на румънските православни филантропи в Румънската Патриаршия.

Дипломата беше предложена в знак на признателност и благодарност за специални заслуги в популяризирането и отстояването на християнските ценности и филантропията.

Монахините извършваха катехизическо служение с всички вярващи, дошли като поклонници (родители и деца). Те приеха с голямо гостоприемство онези, които се интересуваха от живота на Монастира и неговите дейности. Затова наградих на монахините от Воронец с дипломи и възпоменателни медали от 2020 година с портретите на двама свети румънски архиереи, Свети Йосиф Милостиви, Митрополит на Молдова и Свети Калиник Чернишки, Епископ на Ръмник“, заяви Негово Блаженство.

Ние молитстваме Монастирът да бъде защитаван от двамата Светии и да бъде подпомогнат в мисионерската работа, тъй като досегашните дейности са доказателство за мисионерска красота.

Монастирът Воронец е красив чрез своята вътрешна и външна живопис, но също така и чрез мисионерските дейности, които монахините са разработили от възобновяването му досега, водени от бившата Игумения Ирина Пантеску, а сега от Игумения Гавриила Платон.

Пожелаваме ви много години здраве, радост и помощ от Бога и да продължите това красиво и полезно дело“, заяви Патриарх Даниил на монахините.

Игуменката на Монастира Воронец благодари на Румънския Патриарх за топлия прием и благословията му.

Ние сме му дълбоко благодарни, особено след като установихме, че Негово Блаженство познава цялата ни работа във Воронец.

Негово Блаженство знае всичко, което е направено в Монастира Воронец, и оценява дейността на монахините както и на бившата Игумения, ставрофорна Ирина Пантеску, която през следващата година ще отпразнува 90 години от своето рождение и 68 години монашески живот“, заяви Нейно Всепреподобие Игумения Гавриила Платон.

Източник: Ziarul Lumina

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal