Румънският Епископ в Балти Антоний заедно със свои свещеници посети ковид лекари и пациенти: Дарове и послание на солидарност, подкрепа и утеха за страдащите

In other languages: RO

Автор: Александър Иванов

На 15 април 2021 Високопреосвещеният Епископ на Румънската Църква в Балти г-н Антоний, придружен от негови клирици мисионери, посети Клиничната болница в град Фълещ, Молдова, предава Ziarul Lumina.

Там той бе приветстван от директора и служителите на болницата.

Духовниците раздадоха дарове на ковид пациентите в болницата – продукти, препоръчани и разрешени от лекарите в контекста на заболяванията на пациентите, а именно вода, гевреци и сухари. Духовниците поднесоха и специален подарък на лекарите.

Чрез този жест духовенството от Митрополията на Балти иска да покаже, че продължава да бъде до лекарите, на чиито плещи е паднала цялата борба с коронавируса. Все още интензивността на вируса не е намалял, така че трябва да продължаваме да проявяваме солидарност. Нашите духовници се молят за здравето на лекарите и за възстановяването на болните.“ – каза Епископ Антоний.

Директорът, лекарите и пациентите благодариха за пастирската грижа, внимание, любов и дарове, които получиха от духовниците на Румънската Патриаршия.

Директорът призова и самите духовници да пазят здравето си и да спазват всички препоръки на здравните власти, тъй като вирусът бушува и трябва всеобща отговорност и ангажимент за здравето.

Старшата медицинска сестра от болницата също благодари на духовниците, затова че със своето посещение и слова те оказаха голяма подкрепа.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal