Начало » Новини » Светът » Редакцията на телеканал „Спас“ се извини на Протойерей Алексей Умински заради обиди в ефир

Редакцията на телеканал „Спас“ се извини на Протойерей Алексей Умински заради обиди в ефир

Автор: Александър Иванов

Руското издание Правмир съобщи, че представители на телеканала „Спас“ са се извинили на Протойерей Алексей Умински, след като един от участниците в последното предаване е призовал да се възбуди дело срещу свещеника и го е обвинил в екстремизъм.

Малко по-рано редакцията на „Правмир“ заяви, че прекъсва сътрудничеството си с телеканала „Спас“, докато не бъдат поднесени публични извинения на Протойерей Алексей Умински, който е колумнист в сайта и отдавна сътрудничи с екипа.

Те вече ми позвъниха, и днес вечерта в ефира на „Стрим“ тези извинения ще бъдат поднесени. Те реагираха коректно на всичко това и извиненията, поднесени лично, вече ще бъдат поднесени и пред обществеността“ – казва свещеникът, който смята, че след извинението въпросът за него е приключен.

Оскърбленията по адрес на свещеника прозвучаха в програмата на „Спас“, след като отец Алексей излезе пред руската общественост с молба към властите да бъде оказана медицинска помощ на опозиционера Алексей Навални в затвора. Редакцията на „Правмир“ нарече поведението на водещия на програмата „подигравка към уважаван свещеник“.

В предаването се чуха думи като:

„Разбрахме, че oтец Алексей е предател, че получава траншове от Ходорковски, а като цяло е агент на чужди разузнавателни агенции, че „нарича себе си свещеник по напълно неясни причини“, „свещеник в кавички”, „престъпник, който се занимава с екстремизъм”, „той трябва да бъде преследван“.

Роман Голованов – водещият на програмата, в която се изсипаха обвиненията по адрес на отец Алексей, също съобщи, че извинението на редакцията ще прозвучи в ефира.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal