Първа олимпиада по религия (християнство-православие) във Велико Търново

Православният богословски факултет на Великотърновския университет и СУ „Вела Благоева“ – Велико Търново организират Първа олимпиада по религия (християнство-православие), която ще се проведе на 21 април от 14:00 ч.

В олимпиадата ще вземат участие 25 ученици от 1 до 4 клас, а идеята и съдействието за нейното провеждане е на доц. Магдалена Легкоступ, преподавател в ПБФ. В работния материал за състезанието са включени 15 тестови въпроса, както и задача за създаване на писмен текст – отговор на духовно-нравствен въпрос.

От началото на учебната година учениците от начален етап на СУ „Вела Благоева“ имат включен в програмата по един час седмично за религия. Великотърновската света митрополия е направила дарение от 150 безплатни екземпляра с „Благопожелания и отеческо благословение“ на Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий.

Дни преди най-големия и почитан празник от всички православни християни – Възкресение Христово, победителите в олимпиадата ще получат награди от Училището и от Православния богословски факултет.

ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Вела Благоева“ имат рамково споразумение за сътрудничество.

Източник: Великотърновски университет „Свети Свети Кирил и Методий“

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal