Престави се в Господа от COVID-19 отец Иван Попов от Созопол. Сливенска Митрополия крие за смъртта на своя клирик

Автор: Александър Иванов

На 01 април 2021 на 77-годишна възраст от коронавирус COVID-19 почина отец Иван Попов от град Созопол (Свещена Митрополия на Сливен). Това съобщава Флагман.

Отец Иван служи вярно на Бога в Созопол 42 години. Той създаде организация за реставрация на храмовете, спечели битката за храма „Св.св.Кирил и Методий“ в Стария град, осигури средства за изграждането на камбанария, възобнови най-старата църква в Созопол – „Успение Богородично“, както и десетки параклиси в региона. Остави светла диря, ще го помним дълго“ – казаха съкрушени жители на Созопол, цитирани от изданието.

Отец Иван бе изключително скромен и смирен човек, който успяваше да вдъхне кураж на хиляди християни в Созопол. Той бе тяхната морална опора, пример за подражание и вдъхновение.

Малцина знаеха за влошеното му здравословно състояние. Преди няколко седмици се почувствал зле, изолиран се, впоследствие състоянието му се влошило и е приет в болница. Издъхнал е снощи.

В здравно заведение е и съпругата му Жана, чието състояние също е влошено. Тя е инженер по професия, но помагаше до последно на църквата в Созопол, пееше в хора, помагаше на отец Иван и също се бе посветила на службата към Бог. Отец Иван е има син и дъщеря, които живеят в чужбина. Той е син на друга знакова личност в историята на Созопол – отец Стоян, който също като него бе обичан от поколения созополчани.“ – гласи съобщението на Флагман.

От Сливенска Митрополия и до момента, ден по късно, не съобщават нищо на своя уебсайт относно своя клирик отец Иван – нито за упокоението му, нито за причината (коронавирус). Не е ясно и защо се е криело толкова време за влошеното състояние на отеца от страна на Сливенска Митрополия.

Припомняме, че вчера стана ясно, че отец Силвестър Янакиев – също от Сливенска Митрополия – е болен от коронавирус, но и за него Свещената Митрополия не е написала ни един ред на своя официоз.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal