Начало » Новини » Светът » Престави се в Господа Екатерини Апостолиду, майка на Митрополита на Серес Теолог

Престави се в Господа Екатерини Апостолиду, майка на Митрополита на Серес Теолог

In other langusges: GR

Превод: Йордан Георгиев

В свое комюнике, Свещената Митрополия на Серес и Нигрита съобщи за смъртта на 94-годишната майка на Митрополита на Серес и Нигрита г-н Теолог, Екатерини Апостолиду. Майката на Негово Високопреосвещенство се престави в Господа днес на 22 април 2021 г., около 10:00 ч. сутринта.

Комюнике на Свещената Митрополия на Серес и Нигрита

От Свещената Митрополия на Серес и Нигрита се съобщава, че днес на 22 април т.г. около 10:00 ч. сутринта се престави в Господа на 94-годишна възраст майката на Високопреосвещения Митрополит на Серес и Нигрита г-н Теолог, Екатерини Апостолиду.

Вечнопаметната беше пример за съпруга и майка на три деца, която отгледа децата си в образование и поучение по Господа, човек на простата, смирението и дълбоката вяра в Бога.

Изходното последование на вечнопаметната майка на Високопреосвещения Митрополит на Серес и Нигрита г-н Теолог ще бъде отслужено утре в петък на 23 април 2021 г. в 10:00 ч. в Свещения Храм на Света Параскева във Волос.

Църквата на Серес и Нигрита се моли на Началника на живота и смъртта, нашия Господ Иисус Христос за упокоение на блажената душа на починалата Екатерина в страната на живите със светиите и праведниците.

От Свещената Митрополия.

Бог да я прости! Царство ѝ небесно!

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Σερρῶν καὶ Νιγρίτης

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal