По стените на храм в Русия са нарисувани дяволи със смартфони и лаптопи

Автор: Александър Иванов

В село Николо-Малица, Калинински район, Тверска област в Русия, в Храма на Николаевския Малицки мъжки Монастир в Тверска и Кашинска Епархия се появиха необичайни изображения, предава Комсомольская правда.

По стените на храма, наред с добре познатите страсти – пиянство, блудство, чревоугодие, бе изобразена като отделен грях и страстта на „интернет зависимостта“.

Рисунките в храма са съставени от черни и червени цветове и изглеждат доста зловещо. Изобразени са дяволи със смартфони и лаптопи.

Само дяволите държат електронни устройства в ръцете си, а хората-грешници, оковани във вериги, изгарят в адски пламъци.

Тези стенописи са вече на няколко години. Те са рисувани от румънския иконописец Руслан Геба по времето, когато той изографисваше целия храм“ – каза служителка в храма.

Румънецът започва да рисува стените през 2010 и се опитва да изобрази всичко в духа на времето, оттам и стенописите с лаптопи и телефони. Само порно кадри с горящи в пламъци порно актьори не е нарисувал, неясно защо, въпреки, че порното същестува от много отдавна.

Същевременно Монастирът разполага с интернет, с уебсайт и с акаунт в социалната мрежа ВКонтакте, където има над 3000 абоната.

Това разбира се не означава, че интернетът е нещо лошо. Лошо е ако човек стане зависим от него.“ – разясни Игуменът Борис (Тулупов), което означава, че всички сме обречени на гибел, тъй като всички сме зависими от интернет. Без интернет светът не би могъл да съществува така, както днес той се е устроил. И повечето от нещата, които сме постигнали в света, са благодарение на интернет.

Представител от монастирския храм поясни пред Pdmnews.ru, че технологиите се развиват и изображенията отговарят на изискванията на времето. „Нечистите духове не стоят на едно място, напредъкът продължава и те използват изобретенията на човечеството за свои цели. Злите духове вземат нови решения как да съблазнят човек…и успяват.

Един от коментиращите случая шеговито написа: „И каква операционна система ползват рогатите?


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎